ЛЕПА АНГЕЛИНА

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Благоја Ристески – Платнар

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Благоја Ристески – Платнар.