ЛАЗАРЕВОТО ПИСМО

Продукција: НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип

Автор: Живко ЧИНГО

Режија: Љупчо ЃОРЃИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 13.06.2017

Сценографија: Благој МИЦЕВСКИ
Костимографија: Андреј ЃОРГИЕВСКИ
Композитор: Марјан НЕЌАК


Играат:
Пеце РИСТЕВСКИ
Виктор АРЕВ
Анѓелка НАШКОВА
Марија МИНЧЕВА АНДОНОВ
Елена ШОРОВА ДЕРБОВ
Милорад АНГЕЛОВ
Ефтим ТРАЈЧОВ
Владимир ТУЛИЕВ
Никола КУЗЕЛОВ
Никола СТЕФАНОВ
Марија ДИМИТРОВА
Надица ПЕТРОВА
Нела АНГЕЛОВ
Емилија РИСТЕВСКА


Суфлер: Лидија РОГОЖАРЕВА
Тон мајстор: Мијалче КОЦЕВ
Тон мајстор: Ванчо БОЈАЏИЕВ
Осветлител: Методи САЗДОВ
Реквизитер: Митко ШАЛЕВ
Гардеробер: Верица ДАВЧЕВА
Сценски работници – декоратери: Душко СТОЈАНОВИЌ, Тимчо АРСОВСКИ, Горги ЧАПОВ, Перо ИВАНОВ, Александар ТАЛЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак,
  2. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Љупчо Ѓорѓиевски за драматизацијата на расказот на Живко Џинго,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љупчо Ѓорѓиевски.