ЛАЗАРЕВОТО ПИСМО

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Живко Чинго – Љубиша Георгиевски

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Љубиша Георгиевски и Томислав Спасовски за сценската адаптација на мотивите од расказите на Живко Чинго,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Горан Илиќ за улогата Момир Крстановски.