ЛАВИРИНТИТЕ НА СЕЌАВАЊЕТО

Продукција: Албански театар - Скопје

Автор: Авни ХАЛИМИ

Режија: Куштрим БЕКТЕШИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 05.06.2007

Продуцент: Ромир ЈАКУПИ
Сценографија: Љубчо ЈОВАНОВ
Асс. Срѓан МИТРОВИЌ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЧАК


Играат:
Музбајдин ЌАМИЛИ – Мучи
Мендим МУРТЕЗИ
Мирлинда САИТИ
Вјолца БЕКТЕШИ-ХАМИТИ
Зарије ЈОНУЗИ
Муса ИСУФИ
Хисмет РАМАДАНИ
Салаетин БИЛАЛ (Гласот)


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Марија Пупучевска,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Авни Халими,
  3. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Музбајдан Ќамили – Мучи за улогата Лирак.