КУПИДОНА

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ

Режија: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Драмски театар - Скопје на 07.06.2006

Драматург: Игор ЌУЛАВКОВСКИ
Сценограф: Сергеј НИКУЉСКИ
Костимограф: Лидија ГЕОРГИЕВА
Музика: Поган ПАГАН
Кореограф: Иво ДИМЧЕВ


Играат:
Надежда ПЕТРОВСКА – Купидона
Драган СПАСОВ – Љубац
Лазе МАНАСКОВСКИ – Прв полицаец, втор маскиран
Гоце ТОДОРОВСКИ – Втор полицаец, трет маскиран
Дејан ЛИЛИЌ – Челик
Ана КОСТОВСКА – Мајката
Сашо ТАСЕВСКИ – Мајмун, специјална полиција
Бранко ЃОРЧЕВ – Прв маскиран
Ирена РИСТИЌ – Хороводка
Калина НАУМОВСКА – Хор
Гордана ЕНДРОВСКА – Хор
Сашка ДИМИТРОВСКА – Хор, специјална полиција


суфлер: Жаклина ЃЕОГИЕВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА ВО ОФФ-ПРОГРАМА.