КУЛА ВАВИЛОНСКА

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Горан Стефановски

Режија: Слободан Унковски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Горан Стефановски,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Лилјана Богојевиќ-Јовановски за улогата Рина,
  3. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.