КУЌА НА ГРАНИЦА

Продукција: Тетовски театар - Тетово

Автор: Славомир МРОЖЕК

Режија: Арбен ТХАЧИ и Петрит НЕЗИРИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2010

Адаптацијата на текст: Јетон НЕЗИРАЈ
Сценографија и Костимографија: Ералд БАКАЛИ
Музика: Фатос ЛУМАНИ


Играат:
Арсим ФАЗЛИА
Музафер ЕТЕМИ
Дритеро АМЕ
Алтрим МАМУТИ
Мирадије ОСМАНИ
Наиме АЗИ
Блерим ИСМАНИ
Али ЌЕРИМИ
Елмир СЕЈФУЛАИ


Инспициент: Наим ЈАКУПИ
Светло: Берзат ЈАКУПИ
Тон: Нади АДЕМИ
Грим: Берира АМИТИ
Гардероба и реквизити: Халим НЕЗИРИ
Сценски работници и декоратери: Асип САДИКИ, Менсур ШАЌИРИ и Јусуф ЌАЗИМИ