КУЌА НА ГРАНИЦА

Продукција: Театар на народностите — Турска драма, Скопје

Автор: Славомир Мрожек

Режија: Јуџел Ертен

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Филиз Ахмет за улогата Девојчето,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Атила Клинче за улогата Човекот,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Бедија Беговска за улогата Свекрвата,
  4. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.