KРВАВИ СВАДБИ

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Фредерико Гарсија ЛОРКА

Режија: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 17.06.2015

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Композитор: Марјан НЕЌАК


Играат:
Мајката: Тинче РИСТЕСКА
Свршеничката: Јасмина ВУЧКОВА
Леонардо: Васил МИХАИЛ
Свршеникот: Коста АНГОВ
Таткото: Ванчо МЕЛЕВ
Слугинката и Смртта: Ангелина ТРЕНЧЕВА АНГЕЛОВА
Жената на Леонардо: Анкица БЕНИНОВА
Сосетката: Елисавета ВАСИЛЕВА БОНЧЕВА

Дрварите: Кире ЃОРГИЕВ, Стојан ВЕЛКОВ-Трн, Ванчо ВАСИЛЕВ
Девојчиња: Мимоза НАНОВА, Ивана АНДОНОВА, Ели АРАПОВА
Вокал: Елисавета ВАСИЛЕВА БОНЧЕВА
Хармоника: Тони ПЕЦАНОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак.