КРПЕН ЖИВОТ

Продукција: НУЦК „Марко Цепенков“ - Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Стале ПОПОВ

Режија: Владо ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Градски плоштад - Прилеп на 10.06.2010

Драматизација: Блаже МИНЕВСКИ
Сценограф: Владо ЃОРЕВСКИ
Музика: Оливер ЈОСИФОВСКИ


ПРЕТСТАВА ПО ПОКАНА ЗА СВЕЧЕНОТО ЗАТВОРАЊЕ

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Кирил РИСТОСКИ
Игор ТРПЧЕСКИ
Зоран ИВАНОСКИ
Александар ТОДЕСКИ
Димитар ЦРЦОРОСКИ
Јасмина МИЦОВСКА – СТАНКОСКА
Наташа НАУМОСКА
Марија СПИРКОСКА – ИЛИЈЕСКИ
Даниела СТОЈКОВСКА
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Катерина ЧАКМАКОСКА
Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Никола НАСТОСКИ


Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Тон: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло: Ристо ГРКОСКИ