КРИК

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Блаже Миневски

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мето Јовановски за улогата Војдан Развигоров.