КРИК ЗА ЉУБОВ

Продукција: НУЦК „Григор Прличев“ - Народен театар – Охрид

Автор: Жозиен БАЛАСКО

Режија: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 06.10.2021

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Андреј ЃОРГИЕВСКИ
Композитор: Марјан НЕЌАК
Превод од Бугарски: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ и Кристина ТОДОРОСКА
Дизајн на плакат: Валентин СВЕТОЗАРЕВ


Играат:
Жижи Ортега: Адријана БИЛАЛОВИЌ ТОДОРОСКА
Иго Мартиел: Никола ТОДОРОСКИ
Леон: Ивица ЦОНЕВ
Силвестер: Горан СТОЈАНОСКИ


Инспициент: Филип АНГЕЛИЧИН – Жура
Светло: Борис ВЕЛЈАНОСКИ
Тон: Митко СЕРАФИМОСКИ
Гардероба: Линдита МЕРКО, Деса ЛАЗОРОСКА
Реквизита: Маријана НИКОЛОСКА, Соња КРСТАНОСКА
Сценски декоратери: Кире АНГЕЛОСКИ, Даниел АНДРЕСКИ, Ѓоко КИТОСКИ, Горан ГЕОРГИЕСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Горан Стојаноски за улогата Силвестер.