КРЧМА ПОД ЗЕЛЕНОТО ДРВО

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Петар Ковачек

Режија: Владимир Стринско

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Снежана Конеска,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ристо Шишков за улогата Репањ,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Душко Костовски за улогата Крчмарот,
  4. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.