КРАЛОТ УМИРА

Продукција: Народен театар - Куманово

Автор: Ежен ЈОНЕСКО

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 06.06.2005

Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ
Костимографија: Александар РАШКОВИЌ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Кореографија: Александар ИЛИЕВ
Анимација: Александар ГЕЛЕВСКИ; Александар ТАСЕВСКИ


Играат:
Горан ИЛИЌ – Кралот Беранже I
Александра ПЕШЕВСКА – Кралицата Маргарита
Јасмина ВАСИЛЕВА – Кралицата Марија
Сашко КОЦЕВ – Кралски доктор
Горан ЈОВАНОВСКИ – Стражарот


Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ