КРАЛОТ КУСКУЛЕ ПРВИ

Продукција: Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: Васил ПУЈОВСКИ

Режија: Коле АНГЕЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 05.06.2005

Сценографија: Љубомир ЧАДИКОВСКИ
Костимографија: Александар НОШПАЛ
Музика: Љупчо МИРКОВСКИ
Кореографија: Ана ЛЕВАЈКОВИЌ
Лектор: Елица ИНАДЕВСКА


Играат:
Јасмина МИЦОВСКА – Шашле од Зашле
Ѓокица ЛУКАРЕВСКИ – Кралот Кускуле Први
Елена ТРАЈКОВСКА – Кускуленица од Трпејца
Драган ДОВЛЕВ – Кучин од Бучин
Тања КОЧОВСКА – Паца од Маца
Предраг ПАВЛОВСКИ – Каж Занилаж
Катарина ИЛИЕВСКА – Анче од Јанче
Владимир ЛАЗОВСКИ – Бум Думдум


Инспициент: Ѓурко СТОЈАНОВСКИ