КРАЛ ЛИР

Продукција: НУ Турски театар – Скопје

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Диего Де БРЕА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2018

Драматургија: Диего Де БРЕА, Сибел АБДИУ
Сценограф: Благој МИЦЕВСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Избор на музика: Диего Де БРЕА
Превод: Оздемир НУТКУ
Асистент на режија: Сибел АБДИУ
Дизајн на светло: Диего Де БРЕА


Играат:
Џенап САМЕТ
Осман АЛИ
Несрин ТАИР
Ерман ШАБАН
Зубејде АЛИ
Ебру МУСЛИ


Инспициент: Ердинч РУШИД, Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Нериман ШЕНЃУЛЕР
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
Директор: Наџи ШАБАН
Шеф на сцена : Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Тон: Фахредин БУШИ, Левент ИБРАХИМ
Светло: Орхан МЕХМЕД, Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Аднан РЕЏЕП
Шминка: Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА
Изработка на декор: Нури ИСМАИЛ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Ебру Мусли за улогата Корделија,
  2. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Диего Де Бреа,
  3. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕН АКТЕРСКИ ИЗРАЗ И ИНОВАТИВЕН ПРИСТАП КОН СВЕТСКАТА КЛАСИКА.