КРАЛ ЛИР

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Звезда АНГЕЛОВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 12.06.2014

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костими: Александра КРНИНОВА ГРУЕВ
Избор на музика: Звезда АНГЕЛОВСКА


Играат:
Лир, крал на Британија: Јордан ВИТАНОВ
Шут: Васил ЗАФИРЧЕВ
Грофот од Кент: Зоран ЉУТКОВ
Грофот од Глостер: Самоил СТОЈАНОВСКИ
Едгар, син на Глостер: Александар ВЕЉАНОВСКИ
Едмунд, незаконски син на Глостер: Жарко СПАСЕВСКИ
Гонерила, ќерка на Лир: Марија СТЕФАНОВСКА
Регана, ќерка на Лир: Кети БОРИСОВСКА
Корделија, ќерка на Лир: Славица МАНАСКОВА
Војводата од Корнвол, сопруг на Регана: Слободанка ЧИЧЕВСКА
Војводата од Олбани, сопруг на Гонерила: Зорица ПАНЧИЌ
Освалд, управник кај Гонерила: Кица ИВКОВСКА
Кралот на Франција: Фаик МЕФАИЛОСКИ


Инспициент: Славиша ГЕОРГИЕВ
Тон: Лазо ТЕОВ
Светло: Марјан ТОДОРОВСКИ
Гардероба: Јулија АНГЕЛОВСКА
Видео проекции: Лаура ШКОРТОВА
Раководител на сценска техника: Никола ИГНОВ
Шеф на Сцена: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Сценска Техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Никола ПАУНОВСКИ, Ѓоре ПАВЛОВ, Никола ПОДЛЕШКИ, Јовица СТАМЕНОВСКИ