КОПАЊЕ

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: Кристијан ВИНКЛЕР

Режија: Франц фон ШТРОЛХЕН

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 14.06.2017

Сценограф: Андреа КОЦИ
Композитор: Горан ТРАЈКОСКИ
Видео дизајнер: Стефано КОЦИ


Играат:
Гораст: Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Ивица: Ивица ДИМИТРИЈЕВИЌ
Алек: Александар ЃОРЃИЕСКИ


Извршен продуцент: Виктор РУБЕН
Инспициент: Александар РАЈКОВСКИ
Раководител на работилници: Татјана БЛАЖЕВСКА – ХРИСТОВА
Вајар: Ангелчо ПЕТРОВСКИ
Ликовен соработник: Кристина БОЖУРСКА
Асистенти за изработка на сценографија: Лусиана АМПЕРА, Мила
ДОБРЕВСКА, Аница КИТАНОСКА, Ристе МИЦЕВСКИ, Ева ПЕТКОВСКА,
Марија БОЈКОВСКА и Силвана КАРАБЕГОВИЌ
Светло-мајстори: Дарко МЛАДЕНОВСКИ и Владо ЌУЛАВКОВ
Тон-мајстор: Александар АРСИЌ
Видео режија и камера оператор: Давор ЧЕРЕПНАЛКОСКИ
Пиротехничар: Методија НАЈДОСКИ
Дизајнер на плакат: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ
Фотограф: Драган ГАЈИЌ
Лектор: Тодорка БАЛОВА
Реквизитер: Златан БОЈЧЕВИЌ
Гардеробер: Фиданчо ПЕТРОВСКИ
Фризер и шминкер: Бранка ПЉАЧКОВСКА