КОМЕДИЈА ОД ГРЕШКИ

Продукција: Народен театар „Антон Панов“ - Струмица

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Владлен АЛЕКСАНДРОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2008

Сценографија и костимографија: Милена ПАНТЕЛЕЕВА, Анна КИРИЛОВА
Кореографија: Татјана СОКОЛОВА
Сценски говор: Дине ДРВАРОВ


Играат:
Солин, војвода од Ефес: Ванчо МЕЛЕВ
Егеон, трговец од Сиракуза: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Антифол од Ефес: Стојан ВЕЛКОВ
Антифол од Сиракуза: Кољо ЧЕРКЕЗОВ
Дромио од Ефес: Васил МИХАИЛ
Дромио од Сиракуза: Ванчо ВАСИЛЕВ
Анџело, златар: Ален НАНОВ
Прв трговец, пријател на Антифол од Сиракуза, Пинч. доктор: Кире ЃОРЃИЕВ
Втор трговец, на кого му е должен Анџело: Ванчо КРСТЕВСКИ
Емилија, жена на Егеон, игуменија во Ефес, Метреса, Луција: Ангела ТРЕНЧЕВА
Адријана, жена на Антифол од Ефес: Оливера АРИЗАНОВА – МАНСБАРТ
Лучијана, нејзина сестра: Јасмина ВУЧКОВА
Темничар, џандар: Томе МЕНТИНОВ