КОЛКУ ПАТИ ЌЕ УМИРАМЕ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Петре М. Андреевски

Режија: Владимир Милчин

драматизација: Владимир Милчин и Сема Али


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Верица Недеска за улогата Небеска Тимјанова,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин.