KЛЕТВАТА НА СКОТЈЕ

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Нил САЈМОН

Режија: Синиша ЕВТИМОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 07.06.2022

Режисер и автор на музика: Синиша ЕВТИМОВ
Превод и адаптација: Синиша ЕВТИМОВ и Дарко СПАСОВ
Драматург: Дарко СПАСОВ
Сценограф и костимограф: Александар НОШПАЛ
Асистент на сценограф: Милан НЕСТОРОВ
Асистент на костимограф: Ивана КАРАНФИЛОВСКА-УГУРОВСКА


Играат:
Ѓорѓи Делчев: Атанас АТАНАСОВСКИ
Доктор Хелекс: Валентин КОСТАДИНОВСКИ-Тино
Госпоџа Мадам: Столе МИЦОВ
Нутела Хелекс: Ева СКЕНДЕРОВСКА
Шила Прави Штосака: Илија ИЛИОСКИ
Федекс: Тони ДЕНКОВСКИ
Овчар Овчаров: Жарко ДИМОСКИ
Афтер: Сергеј ДИМОВСКИ
Ролекс: Виктор АРСОВ
Советникот Љупче: Јаков СПАСОВ