КЛЕТНИЦИ

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Виктор ИГО

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 09.06.2018

Автор на драмскиот текст: Горјан МИЛОШЕВСКИ
Драматург: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Идеи за приказната: Мартин КОЧОВСКИ, Владимир ЃОРЃИЈОСКИ, Горјан МИЛОШЕВСКИ
Костими, сценографија и дизајн на светло: Јулијана ВОЈКОВА НАЈМАН
Музика – ФОЛТИН (Славчо ЈОВЕВ, Бранислав НИКОЛОВ, Пеце ТРАЈКОВСКИ, Гоце ЈОВАНОСКИ)
Дизајн на плакат: Филип ЈОВАНОСКИ


Играат:
Аница БЕБИЌ
Илија ВОЛЧЕСКИ
Надица ДОЈКОСКА
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Евгенија ЈАКИМОСКА
Исидор ЈОВАНОСКИ
Андон ЈОВАНОСКИ
Михајло МИЛЕНКОСКИ
Ирена МИРЧЕСКА
Димитрина МИЦКОСКА
Ангела НАУМОСКА
Милан СЕКУЛОСКИ
Сара СПИРКОСКА
Марија СПИРКОСКА ИЛИЈЕСКА / Наташа НАУМОСКА
Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Здравко СТОЈМИРОВ
Александар ТОДЕСКИ
Најдо ТОДЕСКИ
Игор ТРПЧЕСКИ
Димитар ЦРЦОРОСКИ
Цветанка ЧАВЛЕСКА
Виолета ЧАКАРОВА
Катерина ЧАКМАКОСКА КЛИНЧЕСКА
Марјан ЧАКМАКОСКИ


Инспициент: Елена ИВАНОСКА
Тон мајстор: Томе ТЕМЕЛКОСКИ
Светло: Ристо ГРКОСКИ
Шеф на сцена: Сашо СМОКОВСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер: Даринка БОГОЕСКА
Заварувач: Ордан ТОДОРОСКИ
Декоратери: Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на групата Фолтин,
  2. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Горјан Милошевски за драматизацијата на романот „Клетници“ од Виктор Иго,
  3. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Ангела Наумоска за улогата Фантин,
  4. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.