КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Најџел ВИЛИЈАМС

Режија: Теа БЕГОВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 12.06.2016

Сценографија: Филип КОРУНОВСКИ
Костими: Александра КРНИНОВА ГРУЕВ
Музика: Енес БЕГОВИЌ


Играат:
Пегла: Жарко СПАСОВСКИ
Мацо: Талија НАСТОВА
Кобра: Фаик МЕФАИЛОСКИ
Брзи: Марија СТЕФАНОВСКА
Коко: Александар ВЕЉАНОВСКИ
Управителот: Самоил СТОЈАНОВСКИ
Известувач од терен: Драгана БОСНИЌ
Професори: Весна ДИМИТРОВСКА БОБЕВСКИ, Слободанка ЧИЧЕВСКА, Кирил ГРАВЧЕВ, Александар ЃЕОРГИЕВ, Славица МАНАСКОВА


Инспициент: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Тон: Никола ПОДОЛЕШКИ
Видео: Лаура ШКОРТОВА
Светло: Марјан ТОДОРОВСКИ, Љупчо ЛАЗОВ
Гардероба : Јулија АНГЕЛОВСКА
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Технички раководител: Никола ИГНОВ
Сценска техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Јовица СТАМЕНОВСКИ, Ѓоре ПАВЛОВ, Никола ПАУНОВСКИ, Хишам ЛАТИФОВ