КИНЕГОНДА ВО КАРЛАЛЕНД

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Венко АНДОНОВСКИ

Режија: Сашо МИЛЕНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2009

Костимографија: Тихомир СПИРОВСКИ


Играат:
Кандид: Драган СПАСОВ ДАЦ
Кинегонда: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ АЛЕКСИЌ
Олошот: Сашо ТАСЕВСКИ
Пу-пу: Рубенс МУРАТОВСКИ
Пу: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Малечката: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ АЛЕКСИЌ
Карла од мостот: Бранко ЃОРЧЕВ
Докторот Панглос: Јелена ЖУГИЌ
Мажот: Јелена ЖУГИЌ
Окулистот: Зоран ЉУТКОВ
Гинекологот: Бранко ЃОРЧЕВ
Пијаницата: Зоран ЉУТКОВ
Службеничката: Зоран ЉУТКОВ
Тера ристо: Рубенс МУРАТОВСКИ
Американецот: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Јасновидката: Бранко ЃОРЧЕВ
Сињор курва: Зоран ЉУТКОВ
Томас Мор: Дејан ЛИЛИЌ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Тихомир Спировски,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Венко Андоновски,
  3. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Бранко Ѓорчев за улогата Гинекологот,
  4. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Билјана Беличанец-Алексиќ за улогата Кинегонда.