КАЗАБАЛКАН

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Горан Стефановски

Режија: Златко Славенски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Петар Мирчевски за улогата Гавро.