КАВКАСКИОТ КРУГ СО КРЕДА

Продукција: НУЦК „Марко Цепенков“ - Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Бертолт БРЕХТ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 05.06.2010

Превод: Благоја ИВЧЕСКИ
Драматург: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Сценографија: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН / Филип ЈОВАНОВСКИ
Костимографија: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН
Музика: Фолтин (Бранислав НИКОЛОВ, Пеце ТРАЈКОВСКИ, Гоце ЈОВАНОВСКИ)
Дизајн на плакат: Филип ЈОВАНОВСКИ


Играат:
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Зоран ИВАНОСКИ
Андон ЈОВАНОСКИ – Аша
Јасмина МИЦОВСКА – СТАНКОСКА
Никола НАСТОСКИ
Наташа НАУМОСКА
Милан СЕКУЛОСКИ
Марија СПИРКОСКА – ИЛИЈЕСКА
Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Даниела СТОЈКОВСКА
Александар ТОДЕСКИ
Игор ТРПЧЕ
Димитар ЦРЦОРОСКИ
Виолета ЧАКАРОВА
Катерина ЧАКМАКОСКА


Светло: Ристо ГРКОСКИ
Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Ансамблот на театарот „Војдан Чернодрински“,
  2. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на групата Фолтин,
  3. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Јулија Војкова-Најман и Филип Јованоски,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Мартин Кочовски,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.