КАВКАСКИ КРУГ СО КРЕДА

Продукција: Театар на народностите — Турска драма, Скопје

Автор: Бертолт Брехт

Режија: Јуџел Ертен

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мушареф Лозана за улогата Капларот,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Бедија Бејоглу за улогата Груша,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Салаетин Билал за улогата Аздак,
  4. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА,
  5. ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТ (ДОДЕЛЕНА ОД ВЕСНИКОТ „НОВА МАКЕДОНИЈА“).