КАРТОНСКА КУТИЈА

Продукција: Театар на народностите — Турска драма, Скопје

Автор: Ирфан Бељур

Режија: Бранко Брезовец

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ на Мустафа Асим,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Елјеса Касо за улогата Дервиш,
  3. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА,
  4. ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТ (ДОДЕЛЕНА ОД ВЕСНИКОТ „НОВА МАКЕДОНИЈА“).