КАРМИНА БУРАНА (концертна изведба)

Продукција: Македонска Опера и Балет - Скопје

Автор: Карл ОРФ

Режија: Диригент: Иван ЕМИНОВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 17.06.2016

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Солисти:
Нада ТАЛЕВСКА-СПАСОВСКА (сопран)
Игор ДУРЛОВСКИ (контратенор)
Марјан ЈОВАНОСКИ (баритон)

Настапуваат оркестарот и хорот на МОБ