КАРАМАЗОВИ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Душан Јовановиќ

Режија: Паоло Маѓели

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Ѓокица Лукаревски за улогата Иследникот,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Катерина Коцевска за улогата Олга Бизјак,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мето Јовановски за улогата Бранко Митиќ,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мите Грозданов за улогата Светозар Митиќ,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА,
  6. СПЕЦИЈАЛНА ДИПЛОМА на Силвија Стојановска за улогата Наташа.