КАЛУЃЕРИЧКИ ТИШИНИ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Слободан Шнајдер

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ на Илија Бојаџиев,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Сузана Киранџиска за улогата Агнеза Бенеша,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА,
  6. ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТ (ДОДЕЛЕНА ОД ВЕСНИКОТ „НОВА МАКЕДОНИЈА“),
  7. НАГРАДА НА РЕВИЈАТА „ЕКРАН“ ЗА НАЈДОБАР МЛАД АКТЕР на Сузана Киранџиска Агнеза Бенеша.