КАЛИГУЛА

Продукција: НУЦК „Марко Цепенков“ - Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Албер КАМИ

Режија: Зоја БУЗАЛКОВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 02.06.2012

Сценографија: Костантин ТРПЕНОСКИ
Костимографија: Лира ГРАБУЛ
Асистент на костимографија: Раде ВАСИЛЕВ
Асистент на режија: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Музика: избор од претстави на Cirque du Soleil


Играат:
Калигула: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Цезонија: Даниела ИВАНОСКА
Хеликон: Никола НАСТОСКИ
Сципион: Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Хереа: Игор ТРПЧЕ
Сенект: Трајче ИВАНОСКИ
Метел: Димитар ЦРЦОРОСКИ
Лепид: Зоран ИВАНОСКИ
Октавиј: Милан СЕКУЛОСКИ
Интендантот: Андон ЈОВАНОСКИ
Мереја: Најдо ТОДЕСКИ
Муциј: Александар ТОДЕСКИ
жената на Муциј: Наташа НАУМОСКА
Друзила: Марија СПИРКОСКА – ИЛИЈЕСКА
Калигула (дете): Кирил ТРПКОСКИ
Друзила (дете): Надица ЃОРЃИЈОСКА


Тон мајстор: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло мајстор: Ристе ГРКОСКИ
Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Александар Степанулески за улогата Калигула.