ЈОВ

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Венко АНДОНОВСКИ

Режија: Сашо МИЛЕНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2016

Музика: Венко СЕРАФИМОВ
Дизајн: Владимир СИМОНОВСКИ
Кореографија: Валентин АПОСТОЛОВСКИ
Интро вокал: Иво АНГЕЛОВСКИ


Играат:
Игор СТОЈЧЕВСКИ
Соња СТАМБОЛЏИОСКА
Филип ТРАЈКОВИЌ
Златко МИТРЕСКИ
Игор ГЕОРГИЕВ
Александра ПАВЛОВА
Емилија МИЦЕВСКА
Благица ДИМИТРОВСКА


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Тон – мајстори: Димитар ИЛИОСКИ, Чедомир МЛАДЕНОВСКИ
Светло – мајстори: Дејан БЛАЖЕВСКИ, Митко РИЗОВ

Технишка поддршка:
Шминка: Јана ГУГУШЕВСКА МАНДЕВСКА
Фризер – перикер: Будимка ЈОВАНОВСКА, Александра Петрова
Сликар – изведувач: Ѓорѓи ЃОРЃИЕВСКИ
Шивач – гардеробер: Иванка ТРАЈКОВСКА, Рада СИМОНОВСКА
Кројачи: Анѓа ТРАЈКОВСКА, Стојан НАУМОВСКИ
Реквизитери: Љупче МИТРОВСКИ, Зоран НОВКОВСКИ
Организатор на сценска техника: Перо РАЛЕВ
Сценски декоратери: Благоја МИЛКОВСКИ, Сашко МИЦЕВ, Борче СТОЈАНОВСКИ, Стево БОЈКОВСКИ
Столар: Милутин МАРКОВСКИ

Технички раководител: Филип ГУЛЕВСКИ
Уметнички раководител: Рубенс МУРАТОВСКИ
Директор: Роберт ВЕЉАНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владимир Симоновски,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Венко Андоновски,
  3. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ПРОДУКЦИСКА И СЦЕНСКА ФУНКЦИОНАЛНОСТ.