ЈАЗЛИ

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Рефет АБАЗИ

Режија: Куштрим БЕКТЕШИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 05.06.2022

Сценограф: Бетим ЗЕЌИРИ
Костими: Емира ИМЕРИ
Композитор: Тримор ДОМИ


Играат:
Адем КАРАГА
Фисник ЗЕЌИРИ
Бислим МУЧАЈ
Теута АЈДИНИ ЈЕГЕНИ
Амернис НОКШИЌИ
Осман АХМЕТИ
Сабина МЕМИШИ
Ментор КУРТИ
Ибрахим ЏЕМАИЛИ
Хетем ЕТЕМИ
Рахим РАМАДАНИ
Абедин АЛИМИ
Ерди ЏЕМАИЛИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Рефет Абази.