ЈАС, ХАЛИЛ ГАРИЈА

Продукција: Театар на народностите — Албанска драма, Скопје

Автор: Беќир Муслиу

Режија: Душко Наумовски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Гарабет Таветијан,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Чедо Христов,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Селман Јусуфи за улогата Халил Гарија,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Душан Наумовски,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.