ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИ

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: Дејан ДУКОВСКИ

Режија: Слободан УНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2013

Сценограф: Арх. Виктор МИХАЈЛОВ
Костимограф: Бојана НИКИТОВИЌ
Кореограф: Кренаре НЕВЗАТИ
Вокален тренер: Ана ХРИСТОВА
Помошник на режија: Јане СПАСИЌ
Продуценти: Виктор РУБЕН, Симона УГРИНОВСКА


Играат:
Лили марија Марлен Дитрих: Камка ТОЦИНОВСКИ
Адолф: Јордан СИМОНОВ
Бенјамин: Јовица МИХАЈЛОВСКИ
Ото: Тони МИХАЈЛОВСКИ
Кристијан: Никола РИСТАНОВСКИ
Винченцо: Ѕвезда АНГЕЛОВСКА
Рик: Оливер МИТКОВСКИ
Тито, кучето: Емил РУБЕН
Радио Белград: Сања АРСОВСКА


Инспициент: Никола КИМОВСКИ
Суфлер: Зорица БЛАГОЕВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Камка Тоциновски за улогата Лили Марија Марлен,
  2. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Емил Рубен за улогата Куче.