ИВАНОВ

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: А.П.ЧЕХОВ

Режија: Александр БАРГМАН

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 18.06.2015

Превод: Димче БИЉАНОВСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Сценографија. Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Музика : Марјан НЕЌАК


Играат:
Иванов, Николај Алексеевич – постојан член на уредот за селски прашања: Огнен ДРАНГОВСКИ
Ана Петровна – негова жена родена Сара Абрамсон: Елена МОШЕ
Шабељски, Матавеј Семјонович – гроф, негов вујко: Митко С. АПОСТОЛОВСКИ
Лебедев, Павел Кирилович – претседател на земската управа: Борис ЧОРЕВСКИ
Зинаида, Савишна – негова жена: Јулијана СТЕФАНОВСКА
Саша – ќерка на Лебедеви, 20 години: Викторија СТЕПАНОВСКА ЈАНКУЛОВСКА
Љвов, Евгениј Константинович – млад земски лекар: Иван ЈЕРЧИЌ
Бабакина, Марфа Егоровна – млада вдовица, поседничка ќерка на богат трговец: Кристина ХРИСТОВА НИКОЛОВА
Боркин, Михаил Михаилович – далечен роднина на Иванов, управник на неговиот имот: Марјан ЃОРГИЕВСКИ, Александар СТЕФАНОВСКИ
Степан / Бобкин: Филип МИРЧЕВСКИ
Фјодор/ Добкин: Мартин МИРЧЕВСКИ


Суфлер: Радојка ДИМЕСКА
Инспициент: Митко ИВАНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев,
  3. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Митко Апостоловски за улогата Шабељски.