ИМПРЕСАРИО ОД ИЗМИР

Продукција: Тетовски театар - Тетово

Автор: Карло ГОЛДОНИ

Режија: Ахмет ЈАКУПИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2008

Музика: Љуљи МАРК
Сценографија: Ераљд БАКАЛИ
Костимографија: Валентина ПАЈАЗИТИ
Дизајн: Бесарт КОЉОЊА


Играат:
Музафер ЕТЕМИ
Аида АЉИДЕМИ
Елмир СЕЈФУЛАИ
Наиме АЗИ
Букурие КЧИКУ
Дритеро АМЕ
Аљи ЌЕРИМИ
Бљерим ИСМАНИ
Бурхан АМИТИ
Арсим ФАЗЉИА
Аљтрим МАМУТИ


Инспектор на сцена: Наим ЈАКУПИ
Шминка: Берира АМИТИ
Светло: Берзат ЈАКУПИ
Тон: Нади АДЕМИ
Гардероба: Хаљим НЕЗИРИ
Декоратери: Менсур ШАЌИРИ и Асип САДИКУ