ИДИОТ

Продукција: Театар на народностите — Турска драма, Скопје

Автор: Ф.М. Достоевски

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Елјеса Касо за улогата Мишкин,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Сузан Акбелге за улогата Аглаја.