И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ?

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Хорас МЕКОЈ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 04.10.2021

Превод од англиски: Снежана КРАЈЧЕВСКА ПЛУШКОВСКА
Асистент на режија: Јован РИСТОВСКИ
Сценографија и дизајн на плакат: Филип ЈОВАНОВСКИ
Костимографија: Јулијана ВОЈКОВА-НАЈМАН
Музика: ФОЛТИН


Играат:
Глорија: Илина ЧОРЕВСКА
Роберт: Никола СТЕФАНОВ
Алис: Валентина ГРАМОСЛИ
Роки: Николче ПРОЈЧЕВСКИ, Анастазиа ХРИСТОВСКА, Живко БОРИСОВ
Ширил: Анастазиа ХРИСТОВСКА
Руби: Викторија СТЕПАНОВСКА-ЈАНКУЛОВСКА
Џејмс: Филип МИРЧЕВСКИ
Џоел: Николче ПРОЈЧЕВСКИ
Џеки: Марија СТЕФАНОВСКА
Морнарот: Здравко СТОЈМИРОВ
Марио: Живко БОРИСОВ
Фред: Александар СТЕФАНОВСКИ


Тон – дизајн: Александар ДИМОВСКИ
Светло-дизајн: Илија ДИМОВСКИ, Игор МИЦЕВСКИ
Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Гордана МИХАЈЛОВСКА
Фотограф: Александар БУНЕВСКИ
Видео дизајн и монтажа: Гоце ВЕСЕЛИНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на групата Фолтин,
  2. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Мартин Кочовски,
  3. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.