ХЕДА ГАБЛЕР

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Хенрик ИБЗЕН

Режија: Ѕвездана АНГЕЛОВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2014

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Светло: Димче СПАСЕВСКИ
Избор на музика: Ѕвездана АНГЕЛОВСКА


Играат:
Јерген Тесман: Марјан ЃОРГИЕВСКИ
Госпоѓа Хеда Тесман: Габриела ПЕТРУШЕВСКА
Госпоѓица Јулијана Тесман: Соња ОШАВКОВА
Госпоѓа Елвстед: Валентина ГРАМОСЛИ
Судијата Брак: Борче ЃАКОВСКИ
Ејлерт Левборг: Огнен ДРАНГОВСКИ
Берта: Катерина АНЕВСКА


Испициент: Митко ИВАНОВСКИ
Суфлер :Зорка ЃАКОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Валентина Грамосли за улогата Госпоѓа Елвстед.