ХАСАНАГИНИЦА

Продукција: Театар на народностите — Турска драма, Скопје

Автор: Љубомир Симовиќ

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Елена Дончева,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Бранко Костовски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Фирдаус Неби за улогата Пинторовиќ,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин.