ХАМЛЕТ

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.06.2011

Превод: Богомил ЃУЗЕЛ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ
Костими: Благоја МИЦЕВСКИ
Асистент на режија: Небојша ЈОВАНОВИЌ
Сценска борба: Кире ЃОРЕСКИ
Видео анимација: Кузман КЛЕКОВСКИ


Играат:
Клавдиј: Бранко ЃОРЧЕВ
Хамлет: Дејан ЛИЛИЌ
Полониј: Драган СПАСОВ
Хорацио: Филип ТРАЈКОВИЌ
Лаерт: Игор СТОЈЧЕВСКИ
Розенкранц: Игор АНГЕЛОВ
Гилденстерн: Никола АЦЕСКИ
Гертруда: Катeрина КОЦЕВСКА
Офелија: Викторија СТЕПАНОВСКА
Духот: Лазе МАНАСКОВСКИ
Марсел: Александар ЃЕОРЃИЕСКИ
Бернардо: Игор ГЕОРГИЕВ
Франциско: Слободан ТРЕНДОВ


Инспициент: Кирe СТАВРЕВСКИ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА
Светло – мајстор: Игор ГЕОРГИЕВ
Тон – мајстор: Чедомир МЛАДЕНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владо Ѓоревски – Рафик,
  2. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Дејан Лилиќ за улогата Хамлет,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Дејан Пројковски,
  4. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.