ХАМЛЕТ ЗА ПОЧЕТНИЦИ

Продукција: Народен театар - Битола

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Деан ДАМЈАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 04.06.2006

Избор на музика: Христо БОЈАЏИЕВ
Дизајн: Филип ЈОВАНОВСКИ


Играат:
Огнен ДРАНГОВСКИ – Раскажувач 1
Иван ЈЕРЧИЌ – Раскажувач 2
Николче ПРОЈЧЕВСКИ – Актер
Илина ЧОРЕВСКА – Актер
Васко МАВРОВСКИ – Актер
Јулијана МИРЧЕВСКА – Актер
Мартин МИРЧЕВСКИ – Актер
Габриела ПЕТРУШЕВСКА – Актер


Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА