ХАМЛЕТ ВО ПИКАНТЕН СОС

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Алдо НИКОЛАЈ

Режија: Александра КАРДАЛЕВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2014

Сценографија Стефан СПИРОВСКИ
Костимографија Маја ДИМОВСКА
Музика Оливер ЈОСИФОВСКИ


Играат:
Фроги: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Кати: Зорица СТОЈАНОВСКА
Инге: Кристина ЛАСОВСКА
Хамлет: Атанас АТАНАСОВСКИ
Кралицата Гертруда: Јелена ЖУГИЌ
Хорацио: Валентин КОСТАДИНОВСКИ – Тино
Офелија: Тања МИЦКОВ
Лаерт: Роберт РИСТОВ
Кралот: Илија ИЛИОСКИ
Брик: Жарко ДИМОСКИ
Грунтер: Ердоан МАКСУТ


Шминкер: Небојша ПЕШЕВСКИ
Инспициент: Нујрамет РУШИТИ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Светло-мајстор: Дарко АЦКОВСКИ
Тон-мајстор: Томи АНЧОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Атанас Атанасоваки за улогата Хамлет.