ХАМЛЕТ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Вилијам Шекспир

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Петар Ангеловски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Јоана Поповска за улогата Офелија,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љубиша Георгиевски.