ХАМЛЕТ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Вилијам Шекспир

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Мери Георгиевска-Јовановска,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Љубиша Георгиевски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Владимир Талески за улогата Хамлет,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љубиша Георгиевски,
  5. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА,
  6. ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТ (ДОДЕЛЕНА ОД ВЕСНИКОТ „НОВА МАКЕДОНИЈА“).