ХАМЛЕТ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Вилијам Шекспир

Режија: Владо Цветановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ѓорѓи Јолевски за улогата Хамлет,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владо Цветановски.