ГРЕТА

Продукција: Театар „Златен Елец“ - Скопје

Автор: Луц ХИБНЕР и Јохан ВОЛФГАНГ фон ГЕТЕ

Режија: Тамара СТОЈАНОСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 05.06.2022

Музика: Лука ТОШЕВ
Вокал: Дина ЈАШАРИ
Преведувачи: Тамара СТОЈАНОСКА и Ане БЛАЖОВСКИ
Дизајнер на плакат, маски и портрети: Бојана ЦИЛЕВСКА
Изработка на сценографија: Слободан ПЕТРУШЕВСКИ
Извршен продуцент: Бобан АЛЕКСОСКИ
Фотографија: Јани ПАТЧЕ

(откажана заради здравствени проблеми на член од ансамблот)


Играат:
Димитрина МИЦКОСКА
Ане БЛАЖОВСКИ