ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА

Продукција: Турски театар - Скопје

Автор: Аугуст СТРИНДБЕРГ

Режија: Александар ПОПОСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2010

Играат:
Госпоѓица Јулија: Сузан АКБЕЛГЕ
Жан: Осман АЛИ
Кристина: Несрин ТАИР


Инспициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Координатор: Џанан АЛИ – ЏУМКАР
Шеф на сцена:Скендер ДАЦИ
Декоратери: Мехмет ИСМАИЛ, Суат РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Зекирија АБДИ, Сами JAKУПИ, Џелал ЛУЖА, Aфрим РУСТЕМИ
Изработка на декор: Дилавер РАХМАН, Нури ИСМАИЛ
Тон: Фахредин БУШИ
Светло: Орхан МЕХМЕТ
Изведба на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулја РУСТЕМИ
Гардероба: Mуаља САЛИХИ, Атиџе ДЕМИРИ, Аднан РЕЏЕП
Шминка: Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА
Реквизита: Tанкут ИБРАХИМ, Исни ВИЛА
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
Проект менаџер: Tамер ИБРАХИМ

Директор: Атила КЛИНЧЕ

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција – НУ Турски Театар, ноември, 2009


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Осман Али за улогата Жан,
  2. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Несрин Таир за улогата Кристина.